Praamikuningas Leedo üritab riigile lombakat hobust tagasi müüa (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedo piletisüsteem
Leedo piletisüsteem Foto: Pm

Vjatšeslav Leedo nõuab majandusministeeriumilt kohtuga raha parvlaevade piletisüsteemi eest, mille tema ettevõte amortiseerunuks kuulutas ja mille riik koos naha ja karvadega juba kinni maksis.

Praamipiletite veebimüügi ettevõte Tuule Piletikeskus läks majandusministeeriumi vastu kohtusse, sest leidis, et peab ka koos uue vedajaga TS Laevad jätkama piletimüüki oma infosüsteemi abil. Piletikeskus kuulub turismifirma Wris kaudu aga Saaremaa kroonimata kuningaks peetavale Leedole, kelle laevakompanii praamiteenuse riigihanke kaotas.

Mitme allika väitel soovis Leedo oma ettevõtte piletisüsteemi ministeeriumile või TS Laevadele maha müüa. Leedo enda lähikonnast kõlanud viited räägivad 400 000 euro suurusest rahanõudest, ministeeriumi koridorides kõneldakse miljonist eurost allapoole jäävast summast. Müügitehingut soovis ettevõtja hoolimata faktist, et 2012. aastal sõlmis Tuule Piletikeskus lepingu, millega kohustus infosüsteemid 2016. aasta lõpus majandusministeeriumile tasuta üle andma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles