Molycorp Silmet muutis emafirma pankrotiprotsessi tulemusel ärinime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmet.
Silmet. Foto: SCANPIX

Metallurgiakontserni Neo Performance Materials kuuluva tütarfirma Molycorp Silmet AS-i uus ärinimi on NPM Silmet AS.

Sillamäel tegutsev ettevõte võttis uue nime pärast seda, kui nende emafirma väljus pankrotiprotsessist ning kinnitas uue nimena Neo Performance Materials.

«Uue brändi taga on tugev finantsbaas, mis võimaldab meil keskenduda tulemuslikkusele ja uuenduslikkusele. Meie suurim aktsionär on Oaktree Capital Management, kes jagab meie visiooni,» ütles Neo Performance Materials tegevjuht Geoff Bedford ülemöödunud nädala pressiteates.

Ettevõte tegeleb haruldaste muldmetallidel ja tsirkooniumil põhinevate materjalide ning magnetpulbrite ja haruldaste metallide tootmise, töötlemise ja arendamisega.  

Molycorpi kontsern läks pankrotikaitse alla eelmise aasta sügisel, kui ei suutnud enam 1,7 miljardi dollari suurust võlakoormust teenindada. Ettevõte süüdistas ebaõnnes metallide hindade kukkumist.

Tänavu 30. märtsil kinnitas USA kohus ettevõtte reorganiseerimiskava, mille käigus läheb firma üle suurimale võlausaldajale erakapitalifirmale Oaktree Capital Management.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles