Norstat alkouuringust: teostatud on läbinisti korrektne uuring

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norstat.
Norstat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval 14. septembril ilmus Postimehes artikkel «Alkouuring seisab õhukesel jääl», milles tõstatati küsimused, kas alkoholitootjate poolt tellitud Norstati uuring on pädev nii põhjalike järelduste tegemiseks. Järgnevalt avaldab Postimees Norstat Eesti AS lisakommentaari muutmata kujul.

Kommenteerib Norstat Eesti AS tegevjuht Tiina Tammeveski:

Professionaalse uuringufirmana järgime rahvusvahelisi ESOMARi reegleid ja kvaliteedistandardeid. Seepärast kasutavad meie teenuseid aastast 2008 kõik turul tegutsevad uuringufirmad, ka meediaagentuurid ning konsultatsiooniettevõtted. Viime Eestis aasta jooksul läbi kümneid tuhandeid intervjuusid silmast-silma, samuti telefoni ja veebi teel.

Norstat on veebiuuringute valdkonnas Põhjamaades ja Eestis üks pikema kogemusega firmasid, mis on tuntud uuringuandmete kvaliteedi poolest. Selle tagavad nii rahvusvaheliste standardite kui kõrgete nõudmiste järgimine kogu veebiuuringute protsessi vältel, alates vastajate leidmisest kuni andmekvaliteedi kontrollini.

Alkoholitootjate Liidu, Kaupmeeste Liidu ja Õlletootjate Liidu tellitud uuringu teostajana kinnitame, et uuring viidi läbi kõiki professionaalseid standardeid järgides ning küsitlustulemuste korrektsuses ei ole põhjust kahelda. Kindlasti tasub selle võrdlemisi uut nähtust nagu on piirikaubandus edaspidi sügavamalt uurida.

Norstat erineb teistest uuringufirmadest mõnevõrra oma profiili poolest. Oleme keskendunud uuringuandmete kogumisele ehk küsitlemise protsessile. Töötame klientidega, kellele on erialane võimekus teha ettevalmistus küsitluseks (sh ankeet), kuid kellel puudub mõni küsitlusandmete kogumise meetod. Kliendi poolt edastatud küsimused hinnatakse alati üle meie sotsioloogi poolt ning vajadusel viiakse vastavusse erialaste nõuetega. Artiklis viidatud uuring ei ole kuidagi erandiks ning see teostati korrektse ankeediga.

Norstat tegutseb Eestis alates 2008. aastast ja kuulub rahvusvahelisse gruppi, pakub teenuseid pea Euroopa 20 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles