Kauppalehti: laenud lähevad järgmisel aastal tuntavalt odavamaks

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Soome majandusasjatundjad ennustavad, et aasta pärast on pangavõlglastele tuttav euribor selgelt praegusest madalam ja osaliselt on vähenenud ka pankade riskipreemia, kirjutab Soome majandusleht Kauppalehti.


Küsitletud eksperdid ennustavad, et järgmiseks sügiseks on Euroopa Keskpank langetanud baasintressi 3 kuni 3,5 protsendini.

Inflatsiooni mured hakkavad läbi saama ja Euroopa Keskpank vaatab pigem, milline võiks tõenäoline inflatsioon olla pooleteist või kahe aasta pärast, arvab Aktia peaökonomist Timo Tyrväinen.

Reaalintress ei lange samas tempos nominaalse intressi langusega, sest ka inflatsioon aeglustub tuntavalt, märkis uurimisasutuse PT prognoosijuht Eero Lehto. Tema ennustab järgmise sügise baasintressiks 3,25 protsenti ja arvab, et pankade riskipreemiatega kokku langevad intressid 1,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles