Euroala tööstustoodangu kasv oli juulis kiireim Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroala.
Euroala. Foto: SCANPIX

Eurotsooni riikide tööstustoodang vähenes juulis kuuga 1,1 protsenti, samas Eesti tööstustoodang tõusis samal perioodil 4,5 protsenti, mis oli eurotsooni suurim kasv.

Võrreldes eelmise aasta juuliga langes tänavu tööstustoodang eurotsoonis 0,5 protsenti, Eestis see tõusis aga 2,2 protsenti, selgub Eurostati andmetest.

Euroopa Liidu (EL) riikide tööstustoodang vähenes juulis kuises võrdluses protsendi võrra ja aastases võrdluses 0,1 protsenti.

Eurotsooni riikide 1,1-protsendiline langus tuleneb peamiselt kapitalikaupade, energiatoodete ja kestvuskaupade vähenemisesest. Aastase languse taga on peamiselt energiakaupade ligi 6-protsendiline kukkumine.

Enim langes tööstustoodang Slovakkias, Tšehhis ja Hollandis, vastavalt 15,9 protsenti, 9,7 protsenti ja 5,8 protsenti. Enim kasvas tööstustoodang Eestis, Iirimaal ja Taanis, vastavalt 4,5, 3,7 ja 2,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles