Tallinna Sadama augustikuu kaubamaht kasvas 1,6 miljoni tonnini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Sadama augustikuu kaubamaht kasvas aastaga 11,7 protsenti 1,6 miljoni tonnini, kaheksa kuu arvestuses olid kaubavood aga languses, kahanedes 8,2 protsenti 14 miljonile tonnile.

Tallinna Sadama sadamates käideldi käesoleva aasta augustikuus 1,636 miljonit tonni kaupa, mis oli eelmise aasta augusti näitajast 11,7 protsendi võrra suurem tulemus. Kasv tulenes peamiselt puistlasti suuremast mahust, mis kasvas võrreldes mullusega 55,8 protsenti 292 000 tonnini, teatas Tallinna Sadam.

Kaheksa kuu kokkuvõttes moodustas Tallinna Sadama kaubamaht 14 miljonit tonni, mida oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1,3 miljonit tonni ehk 8,2 protsenti vähem. Kaubamahu vähenemine toimus põhiliselt vedellasti languse mõjul, samas puistlasti ja veeremi mahud mõnevõrra kasvasid.

Augustis külastasid Tallinna Sadama sadamaid kaubalaevad 148 korda, käesoleva aasta kaheksa kuuga on kaubalaevad teinud kokku 1172 külastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles