Euroopa Liit lükkab ümber väited Ida-Euroopa struktuurifondide mahtude vähendamise kohta (4)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LASZLO BALOGH/REUTERS

Euroopa Komisjoni lükkab ümber väited nagu kavatseks Euroopa Liit (EL) vähendada  uuest aastast liidu vaesemate regioonide struktuurifondide mahte, et tõsta selle arvelt kulutusi migratsioonikriisi lahendamiseks.

ERR.ee uudisteportaal kirjutas täna, et Euroopa Liidu riigid leppisid kokku vähendada uuest aastast liidu vaesemate regioonide struktuurifondide mahte, et tõsta selle arvelt kulutusi migratsioonikriisi lahendamiseks, ning et otsus puudutab otsus just Ida-Euroopa riike, kaasa arvatud Eestit.

Selle väite lükkab ümber Euroopa Komisjoni eelarve asepresidendi Kristalina Georgieva pressiesindaja Alexander Winterstein, kelle sõnul on ekslik väita, et Euroopa Liit vähendab 2017. aastal ühtekuuluvusfondi mahte. «Vastupidi, komisjoni ettepanek 2017. aastaks näeb ette eraldada 53,6 miljardit eurot, võrreldes 50,8 miljardiga 2016. aastal. Väheneb vaid eeldatavate tegelike väljamaksete kogusumma sel aastal. Põhjuseks on mõnede programmide üsnagi aeglane algus, eriti ühtekuuluvuspoliitika valdkonnas. Euroopa Komisjon ootab vähem arveid välja maksmiseks 2017. aastal võrreldes selle aastaga. Julgustame liikmesriike kiiresti oma projekte ellu viima, et nad saaksid täiel määral ELi ühtekuuluvusfondide raha kasutada.»

Algset ERR-i uudist saab täismahus lugeda SIIN.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles