Ettevõtluse Auhind 2016 nominendid on selgunud

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM1:EAS N
TLNPM1:EAS N Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Selgunud on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) poolt välja antava Ettevõtluse Auhinna nominendid. Viie kategooria parimad ettevõtted kuulutatakse välja 13. oktoobril toimuval pidulikul auhinnagalal.

Aasta Eksportööri tiitli eest asuvad võitlusesse puidutöötlemise tehnoloogia seadmeid projekteeriv ja valmistav Hekotek AS, trükkplaatide tootmise ja elektroonikaseadmete montaažiga tegelev Oshino Electronics OÜ ning vineerkastpakendeid, kaablitrumleid ja kilpparketti tootev Technomar & Adrem AS. Aasta Eksportöör 2016 kategooria eesmärk on tunnustada edukalt eksportivaid Eesti ettevõtteid.

Aasta Uuendaja valitakse tänavu põhitööna puitmassi tootmise kõrvalt ka biogaasi tootma hakanud Estonian Cell AS, lennukite maapealseks teenindamiseks unikaalse PIT süsteemi loonud Electroair OÜja pinglagede valmistamist integreeritud LED valgustusega tootega täiendanud Vecta Design OÜ seast. Auhinnakategooria Aasta Uuendaja 2016 eesmärk on tunnustada ettevõtted, kes on uuenduste väljatöötamise ja eelkõige läbi nende tulemusliku rakendamise saavutanud majanduslikku edu ja loonud kõrgema lisandväärtusega töökohti.

Aasta Piirkonna Ettevõtte kategooria eesmärgiks on tunnustada ettevõtteid, kes põhitegevuse kõrvalt panustavad ka kohaliku eluolu arengusse. Kategooria nominendid on Haapsalu Uksetehase AS, Kohtla-Järvel paiknev kemikaale tootev Eastman Specialties AS ning Raasiku vallas nõeltoodetud ja tafting materjale autotööstustele tootev ja tarniv Mistra-Autex AS.

Aasta Välisinvestori auhinna nominendid on vineeritööstuse ettevõte OÜ Kohila Vineer, metallkonstruktsioone tootev Fortaco Estonia OÜ ning infrapunakaamerate ja nende koostisosade valmistav FLIR Systems Estonia OÜ. Kõik nimetatud ettevõtted on paistnud silma Eestisse tehtud otseste välisinvesteeringutega ning panusega siinsesse majandusellu läbi uute tehnoloogiate ja ärimudelite rakendamise ning töökohtade loomisega.

Tänavuse Aasta Disainirakendaja nominendid kuulutatakse välja 16. septembril toimuval Disainiauhindade galal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles