Trumpi luksushotell avati ameeriklaste pahameele saatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks protestijate plakatitest esmaspäeval Trump International Hoteli mitteametlikul avamisel Washingtonis.
Üks protestijate plakatitest esmaspäeval Trump International Hoteli mitteametlikul avamisel Washingtonis. Foto: AFP/SCANPIX

Olenemata sellest, kas USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump võidab novembris valimised või mitte, on Valge Maja tema käeulatuses. Mehe luksushotell pealinnas Washingtonis Ühendriikide kuulsaimal tänaval Pennsylvania avenüül ja Valgest Majast vaid jalutuskäigu kaugusel ei rõõmusta aga kõigi ameeriklaste meeli.

Esmaspäeval, hotelli mitteametlikul avamisel, kuhu saabus ette teatamata ka Trump ise ning lehvitas luksuslikus aatriumis kokku tulnud inimestele laialt, kogunesid majutusasutuse ette demonstrandid, et avaldada protesti kalliks maksma läinud paleehotelli avamise vastu.

«Meile pole luksushotelli vaja. Meil on 40 000 inimest, kellel pole kusagil elada,» ütles Martha Neuman rahu eest võitlevaid naisi ühendava organisatsiooni CODEPINK nimel. «See hotell on näide töölisklassi allasurumisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles