Läti Raudtee valmistub Vene naftasaaduste veo lõppemiseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Foto on illustratiivne.
Raudtee. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Latvijas Dzelzcels (Läti Raudtee) valmistub selleks, et Venemaa lõpetab aastaks 2018 naftasaaduste ekspordi läbi Balti sadamate, ütles raudteefirma juhatuse esimees Edvins Berzinš teisipäeval Läti televisioonile.

Berzinš ütles, et Venemaa plaanid on teada juba mõnda aega, seetõttu teeb Latvijas Dzelzcels aktiivselt tööd, et asendada Vene naftasaadused muude kaupadega. Tema sõnul ei ole Venemaa otsus seotud poliitikaga, vaid Vene sadamatesse tehtud suurte investeeringute tagasiteenimise vajadusega. Läti Raudtee võib sel põhjusel kaotada kümneid miljoneid tonne veoseid.

Berzinši on praegu kaubavedu Läti raudteel stabiilne, ehkki eelmise aastaga võrreldes on see vähenenud 20 protsenti.

Eelmisel aastal liikus läbi Balti sadamate üheksa tonni Vene naftasaadusi, sel aastal alaneb see viiele tonnile ning 2018. aastal langeb nulli, ütles Venemaa naftajuhtmefirma Transneft juhatuse esimees Nikolai Tokarev esmaspäevasel kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles