Eesti Telekomi väikeaktsionärid lähevad riigikohtusse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi esindus veel endiste kaubamärkide ajal.
Eesti Telekomi esindus veel endiste kaubamärkide ajal. Foto: Erik Prozes

Kuigi Eesti Telekomi väikeaktsionäride vaidlus TeliaSoneraga jõudis järjekordse otsuseni aktsionäride kasuks, jätkub võitlus aga suurema summa pärast.

Pärast 2010. aastal Eesti Telekomist välja tõrjumist kogunesid väikeaktsionärid ühiselt TeliaSonera vastu, et saada rohkem raha, kui neile esialgselt sundülevõtmise käigus hüvitati, vahendab Äripäev. Tookord maksti neile 93 krooni ehk 5,94 eurot aktsia eest.

Eesti Telekomi tollaseid väikeaktsionäre esindav Kawe Kapitali partner Kristjan Hänni leidis aga, et Eesti Telekomi aktsia õiglane väärtus oli vähemalt 20 krooni aktsia kohta rohkem kui TeliaSonera makstud hüvitis.

Kuigi kaks esimest kohtuastet tegid otsuse väikeaktsionäride kasuks, leides et nad peaksid saama Telialt hüvitist 951 835 eurot, tahavad väikeaktsionärid aga riigikohtu kaudu saada viis korda suurema summa, kokkuleppele ollakse valmis minema kaks ja pool korda suurema summaga.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles