Bush hoiatas raskete aegade eest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide president George W. Bush tõdes pärast suurele finantsturgude abipaketile alla kirjutamist, et riigi majandusel seisavad ees veel tõsised väljakutsed.

 

Wall Streeti päästmiseks kavatseb riik pärast esindajatekoja eilset heakskiitvat otsust osta kokku ligi 700 miljardi dollari väärtuses nn halbu laene, et leevendada krediidikriisi, mis USA majandust sandistab, vahendas BBC News.

Bushi sõnul aga nõuab raskest perioodist üle saamine nii aega kui ka sihikindlaid pingutusi. Rahandusministeeriumi järelevalve all hakatakse probleemseid varasid kokku ostma kõige varem alles kuu aja pärast. President märkis, et pooldab riigi sekkumist majandusse ainult siis, kui see on vajalik, kuid praegune olukord olevat just selline.

USA börsidel langesid aktsiate hinnad ka eile pärast esindajatekoja hääletust ning valitsuse viimase statistika järgi on töötajate koondamine riigis viie aasta kõrgeimal tasemel. Selle nädala kukkumine turgudel on olnud suurim pärast 9/11 terrorirünnakuid New Yorgis, vahendas Reuters.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles