Clintoni ootamatu haigestumine pingestab finantsturge

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: SCANPIX

USA presidendivalimistel on suurendanud ebakindlust teade, et demokraatide kandidaadil Hillary Clintonil on tekkinud kopsupõletik, mis on pingestanud niigi stressis finantsturge, mis juba on arvestanud, et Clintonist saab järgmine riigi president, kirjutab Bloomberg News.

Juba reedel kukkus USA suurfirmade S&P 500 indeks ligi 2,5 protsenti ning börsilt haihtus ligi 500 miljardit dollarit.

Langus kandus edasi Aasia turgudele. Esmaspäeva hommikul kukkus Hongkongi Hang Sengi indeks 2,9 protsenti, Shanghai börsi koondindeks alanes 2,1 protsenti ja Jaapani Nikkei indeks 1,7 protsenti.

«Kuna turg on juba arvestanud, et Clintonist saab president, siis olukorra muutumine sunnib turgu kaaluma, mida see võib endaga kaasa tuua,» selgitas Recon Capital Partnersi peainvestor selgitas Kevin Kelly.

Rootsi SEB panga esmaspäeval avaldatud ülevaates öeldakse, et Hillary Clintoni edumaa Donald Trumpi ees on vähenenud.

Kihlveokontorid, mis seni hindasid Clintoni võiduvõimalusi ligi 80 protsendile, on hakanud hinnanguid muutma, mille tulemusena Trumpi võiduvõimalused on tõusnud 40 protsendile.

Ebakindlust lisab see, et USA keskpank arutab järgmisel nädalal rahapoliitikat. Intressitõstmise ootused on eelmise nädala statistika avaldamise järel vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles