SEB lisati mainekasse Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeksisse

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

SEB lisati Põhjamaade pankadest ainsana Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeksisse. Tegemist on investorite seas enim hinnatud ülemaailmse jätkusuutlikkuse ja vastutustundliku äritegevuse edetabeliga.

Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeks põhineb väga mahukal küsimustikul, mis kaardistab ettevõtte näitajaid 20 erinevas kategoorias, alates äritegevusest kuni keskkondliku ja sotsiaalse vastutuseni.

«Oleme palju aastaid süsteemselt Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeksisse jõudmise nimel tööd teinud ja nüüd saanud otsustajatelt väärilise tunnuste. SEB on teinud laiahaardelist ja põhjalikku tööd selle nimel, et olla koduturgudel vastustundliku finantseerimisega eeskujuks, panustades kogukondadesse ning olles nõustaja-partner oma klientidele,» ütles SEB Grupi jätkusuutliku ettevõtluse juht Cecilia Widebäck West.

«Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeksi näol on tegemist olulise verstapostiga, mis on suureks tunnustuseks meie pikaajalisele tööle selles valdkonnas. SEB töötajatest vabatahtlikud annavad koolides üle Eesti aastas keskmiselt ligi 250 rahatarkuse tundi ja meie kliendihaldurid viivad läbi jätkusuutliku ettevõtluse teemalisi nõustamisi. Need on vaid mõned näited, kus finantssektori ettevõttena saame vastutustundliku ja jätkusuutliku ettevõtluse valdkonnas olla globaalseks eeskujuks teistele,» tõi näitena välja SEB panga juhatuse esimees Allan Parik.

Käesoleval aastal on Euroopa edetabelis kokku 20 Põhjamaade ettevõtet, sealhulgas neli uut tulijat. SEB on edetabelis ainus Põhjamaade pank ning ettevõtte reiting on 88 punkti maksimaalsest 100 punktist võrreldes eelmise aasta 78 punktiga.

Spetsiifilisemate kategooriate lõikes on SEB reiting finantsvastutuse valdkonnas 89, keskkonna vastutuse valdkonnas 84 ning sotsiaalse vastutuse valdkonnas 89. Enamik näitajatest paranesid, kuid kõige suurem oli tõus sotsiaalse vastutuse valdkonnas.

Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeks koostatakse S&P Dow Jones indeksite ning jätkusuutlikele investeeringutele keskenduva varahaldusettevõtte RobecoSAM koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles