SEB üllatas tulemuste ja dividendiga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Grupi juhatuse esimees Annika Falkengren.
SEB Grupi juhatuse esimees Annika Falkengren. Foto: SCANPIX

Sarnaselt paar päeva varem head tulemused avaldanud Nordele, üllatas täna ka SEB eelmise aasta viimases kvartalis teenitud oodatust suurema kasumiga ning lubas aktsionäridele maksta oodatust suuremat omanikutulu.

«Tulemused  ja varade kvaliteet on Baltikumi stabiliseerumise järel selgelt paranenud,» tõdes SEB president ja  juhatuse esimees Annika Falkengren majandustulemuste kommentaaris.

SEB Grupi tegevuskasum oli eelmise aasta viimases kvartalis 4,3 miljardit Rootsi krooni. Aasta varasema 0,8 miljardiga võrreldes on see suur edasiminek.

Panga puhaskasum oli neljandas kvartalis 3,6 miljardit krooni. Aasta varem teenis pank samal ajal 0,3 miljardit

Eelmise aasta kokkuvõttes kasvas SEB tegevuskasum 11,1 miljardi kroonini 2009. aasta 4,4 miljardi krooniga võrreldes.

Kogu aasta kokkuvõttes kasvas panga puhaskasum enam kui viis korda ligi 6,8 miljardi Rootsi kroonini. Aasta varem teenis pank ligi 1,2miljardit krooni

SEB plaanib mulluste tulemuste pealt omanikele omanikutuluks maksta kokku 3,3 miljardit Rootsi krooni ehk aktsia kohta 1,5 krooni.

Nii panga kasum, puhas intressitulu kui ka oodatav dividendimakse olid analüütikute oodatust paremad, kirjutab Rootsi E24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles