Bigbank teenis teises kvartalis 2,9 miljonit eurot kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank.
Bigbank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Bigbanki laenuportfell suurenes selle aasta teises kvartalis 3,7 miljoni euro võrra ehk 1,1 protsenti ning kasv oli suurim Leedu filiaalis; panga kasum teises kvartalis oli 2,9 miljonit eurot ning bilansimaht moodustas 355,2 miljonit eurot.

«Eesti ja Euroopa Liidu riikide majandused on väga stabiilsed, kujundlikult öeldes tardunud,» ütles Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar pressiteates. «Majandust hoogustav laenuhuvi kasvab, kuid väga rahulikus tempos. Inimesed ja ettevõtted tahavad kindlasti rohkem investeerida ja tarbida, kui nad seda täna teevad, kuid ei ole piisavalt lennukaid ideid, mille edukusse on usku.»

«Eesti pangandusturul on olukord võrdlemisi rahulik, kuid vaatamata sellele jätkub põnevust küllaga,» sõnas Saar. «Ootame pingsalt, kuidas hakkab toimima Nordea ja DNB ühinemine. Selle liidu tulemusel tekib juurde üks suurpank, kes toob endaga kaasa palju värsket energiat, mis sunnib teisi Eestis tegutsevaid panku oma võimeid, väljanägemist ja väärtusi üle vaatama – vajadusel ka ennast kohendama.»

«Eesti turu teise kvartali tulemustega oleme rahul ning need vastasid ootustele,» ütles Saar. Suurimat potentsiaali näeb pank tema sõnul aga jätkuvalt Leedus, kus laenuportfell on viimasel ajal kõige rohkem kasvanud. vLeedut on kiidetud nende spetsialiseerumise ja kindla suuna võtmise eest – tänu madalamale keskmisele palgatasemele meelitatakse sinna rohkem välisprojekte, kui Eesti seda suudab. Eks ole näha, kui jätkusuutlikult nad edasi arenevad – demograafilised eeldused eduks on neil paremad kui vananeval Eestil, kus palgakasv on olnud kiire ning majandus veidi jahtunud.»

Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga suurenes selle aasta samal perioodil intressitulu 2,8 protsenti, kasvades 0,5 miljoni euro võrra. Intressikulud vähenesid 11,2 protsenti, langedes 0,2 miljonit eurot.

Panga kasum enne allahindlusi oli 9,2 miljonit eurot, mis on täpselt sama kui eelmise aasta samas perioodis. Puhaskasum kasvas 4,5 protsenti ehk 0,1 miljoni võrra, moodustades 2,9 miljonit eurot.

Teise kvartali lõpuks oli kontsernil kokku 160 000 laenulepingut, neist Eestis 36 000, Lätis 70 000, Leedus 28 000, Soomes 11 000, Hispaanias 9 000 ning Rootsis 6 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles