Riigikogu avaistungist tulenevad piirangud põllumeeste aktsiooni ära ei jäta

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Põllumeeste Keskliit planeerib esmaspäeval 12. septembril 2016 Toompea lossi ees Lossiplatsil aktsiooni, mille eesmärk on tähelepanu juhtimine pikaajalisele kriisile olulistes põllumajandusvaldkondades.

Eesti Põllumeeste Keskliit saatis Riigikogule avalduse aktsiooni korraldamiseks Toompea lossi esisel platsil. Ehkki Riigikogu kantselei vastuskirjas põllumeeste taotlusele seisis, et samal päeval toimuva Riigikogu 4. istungjärgu pidulik avaistungil viibib tavapärasest suurem arv inimesi, millest tuleneb tavapärasest suurem vajadus lossi ees olevate parkimiskohtade järele ning põllumeeste aktsiooniks antakse vaid pool Toompea lossi esisest platsist, vastas Eesti Põllumeeste Keskliidu esimees Vahur Tõnissoo, et aktsiooni käigus kavandatava installatsiooni paigaldamine selle tõttu ära ei jää ning põllumehed seavad insatallatsiooni väiksemale pinnale.

«Aktsioon toimub igal juhul. Iga platsile toodava piimapudeli taga on üks lehm, kes on kahe aasta jooksul kui Venemaale kehtestatud saktsioonid on kehtinud, Eesti karjast vähenenud. Iga piimapudel sümboliseerib ühte lehma, kes on läinud Euroopa või maailma tippkarja.»

Eesti Põllumeeste Keskliit korraldab esmaspäeval 12. septembril 2016 Toompea lossi ees Lossiplatsil aktsiooni. Tegemist on installatsiooniga, mis koosneb 10 000-st piimapudelist.

Aktsiooni eesmärk on tähelepanu juhtimine pikaajalisele kriisile olulistes põllumajandusvaldkondades ning Riigikogu, Vabariigi Valitsuse, toidutarbijate, kaubanduskettide, toiduainetetööstuste ja põllumeeste ühisele tegutsemisvajadusele olukorra leevendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles