Ühistu Eesti Lihatööstus plaanib turule tulla kodumaise lihatoodete brändiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Suvel Vastse-Kuuste lihatööstuse ostnud kümmet Eesti seakasvatajat ühendav Ühistu Eesti Lihatööstus plaanib oktoobris tehase taaskäivitada ning otsib tööstusele juhatuse liiget.

Ühistu esimees Urmas Laht kinnitas BNS-ile, et tõepoolest otsib juhatuse liiget just Vastse-Kuuste tööstus. Juhatuse liikme üks tööülesandeid saab olema ettevõtte strateegia jategevuskava väljatöötamine ja elluviimine, selgub töökuulutusest.

Samuti peab juhatuse liige vastavalt turu nõudlusele planeerima tootmismahtusid ning looma toodangu turundusplaani. Lisaks peab juht ettevõtet esindama, korraldama firma igapäevast tööd ning suhtlema klientidega ja looma uusi kliendikontakte.

Sobival kandidaadil peab olema kõrgharidus kas töiduainetööstuse, finants- või majandusvaldkonnas. Lisaks peab kandideerijal olema vähemalt kaheaastane juhtimiskogemus ning lisaks eesti keelele ka vene ja inglise keele oskus suhtlustasandil.

Augusti lõpus rääkis Laht BNS-ile, et ühistu plaanib Vastse-Kuuste tööstuse käivitada juba oktoobris ja tulla turule ka uue kodumaise lihatoodete brändiga.

"Tehases käib praegu tihe seadistamine ja loodame oktoobris tehase käivitada," ütles ühistu esimees Urmas Laht BNS-ile. Esimeses järgus võetakse tööle umbes 20 inimest. Kokku hakkab lihatööstus tulevikus tööd andma umbes 100 inimesele.

Ühistu on praeguseks Vastse-Kuuste lihatööstuse juures avanud kaupluse, kus müüakse kodumaisest sealihast tehtud tooteid. "Meie uus bränd põhinebki sellel, et kõik tooraine on eestimaine ja kasutatakse kohalikku tööjõudu," rääkis Laht.

Ühistu Eesti Lihatööstus ostis Atrialt Vastse-Kuuste lihatööstuse tänavu juunis, ostutehingut finantseeris ja garanteeris Maaelu Edendamise Sihtasutus.

Ühistul on hetkel 10 liiget, kelle hulka kuuluvad Viru Mölder OÜ, SF Pandivere OÜ, FIE Haameri Talu, Hinnu Seafarm OÜ, Markilo OÜ, Saimre Seakasvatuse OÜ, Kupna mõis OÜ, Valjala Seakasvatuse OÜ, Saare Peekon OÜ ja Jampo Seakasvatuse OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles