Iirlased tahavad Euroopa Komisjoni kohtusse anda

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple.
Apple. Foto: CLODAGH KILCOYNE/REUTERS

Ligi kaks kolmandikku Iirimaa elanikest leiab, et riigi valitsusel on täielik õigus Apple'ile määratud trahvi tõttu Euroopa Komisjoni vastu kohtusse minna.

Amarach Researchi korraldatud küsitluses toetas Iiri valitsuse otsust Euroopa Komisjon kohtusse anda 62 protsenti vastanuist. Otsusele oli vastu 24 protsenti, seisukohta ei osanud võtta 14 protsenti vastajatest.

Uuringufirma andmetest selgub, et toetus valitsusele on selles küsimuses üksmeelselt tugev kõigis ühiskonnagruppides. Apple'ile määratud trahvi tõttu peavad kohtusse pöördumist vääriliseks nii noored kui ka vanemaealised kodanikud, samuti ei sõltu toetus vastaja jõukuse astmest.

Möödunud nädala teisipäeval otsustas Euroopa Komisjon, et USA tehnoloogiagigant Apple peab Iirimaale tasuma 13 miljardit eurot ebaseadusliku riigiabi eest. Komisjon leidis, et Apple on madalama ettevõtte tulumaksumäära tõttu saanud ebaõiglase konkurentsieelise. Eelmisel reedel otsustas Iiri valitsus, et kaebab komisjoni otsuse kohtusse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles