Lätlased plaanivad tänavu Hiinasse eksportida 300 tonni piima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatooted
Piimatooted Foto: Tairo Lutter

Läti piimatööstusgrupi Food Union firmad loodavad sel aastal Hiinasse eksportida kolme miljoni euro eest 300 tonni piima ja järgmisel aastal kasvatada ekspordi 10 miljoni euroni, ütles grupi tegevjuht Normunds Stanevics teisipäeval valitsuse istungil.

Põllumajandusministeerium on informeerinud valitsust sellest, kuidas toiduainetööstusfirmad sisenevad uutele turgudele. Põllumajandusminister Janis Duklavs kutsus Food Unioni esindaja jagama kogemusi Hiina turule minekul.

Food Union alustas Hiinasse eksportimise ettevalmistamist 2013. aastal, eelmisel aastal saadeti sinna esimene jäätisepartii. Sel aastal alustati piima eksporti. Peale selle on Food Union hakanud Hiinasse ehitama kombinaati, mis valmib järgmise aasta juunis.

«Kuna piim ei ole lisandväärtusega toode, siis tahame hakata Hiina turule valmistama Karumsi kohukesi, jogurtit ja piimatooteid Hiina lastele,» selgitas ta.

Stanevics rõhutas, et Hiinast võib saada Food Unioni oluline eksporditurg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles