Haigekassa eelarvet ohustab palgakokkulepe

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haigekassa nõukogu esimees Jevgeni Ossinovski on mures järgmise aasta eelarve pärast, suure muutuse võib tuua tervishoiutöötajate palgakokkulepe.

Haigekassa nõukogu juhtiv Ossinovski tõdes, et kuna tänavune suur kahjum mõjutab positsiooni järgmise aasta riigieelarves, on suurem mure see, mis saab haigekassa rahastusest järgmistel aastatel, vahendab Äripäev.

«Arvestades ka seda, et suur muutuja on veel puudu, milleks on tervishoiutöö tajate palgakokkulepe, olen järgmiste aastate eelarve kokkutulemise pärast ka mina mures,»  ütles Ossinovski.

 Palgatõusu oht. Ossinovski sõnul on tänavu suudetud suurte pingutustega ravimahtu võrreldes eelmise aastaga samal tasemel hoida.

 Kui aga palgakokkulepe peaks tulema haigekassa planeeritust oluliselt heldem, siis ähvardab tõenäoliselt järgmisel aastal ravimahu kärbe. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles