Maksuamet hakkab läbi hammustama dividendiskeeme (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet
Maksu- ja tolliamet Foto: Liis Treimann

Sel sügisel karmistuvad dividendi maksustamise reeglid. Maksuametil on juba praegu töös mitu menetlust, mis võivad puudutada kümneid miljoneid eurosid maksmata jäetud tulumaksu.

Esimesest novembrist peavad äriühingud, kes saavad oma mitteresidentsest tütarettevõttest dividendi, olema valmis maksuhaldurile seletama, miks neil üldse on tütarettevõte välismaal. Nimelt hakkab kehtima dividendide maksustamise seaduse muudatus, mille eesmärk on kindlaks teha, et mitteresidentne tütarettevõte pole loodud vaid maksuvabastuse saamiseks, vahendab Äripäev.

Teisisõnu, kui äriühing ei suuda maksuhaldurile tõestada, et tütarettevõte on teise riiki rajatud ärilistel põhjustel ja omab seal piisavat majanduslikku tegevust, jääb ta Eesti maksuvabastusest ilma.

Maksuameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendik selgitas, et muudatus teeb selgemaks, kuidas käib majandusliku tõlgendamise reegli rakendamine praktikas, loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles