Investeerimispankade trahvimine kogub hoogu

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachs
Goldman Sachs Foto: SCANPIX

10 maailma suurimat investeerimispanka on sel aastal pidanud trahvidena välja käima pea sama suure summa, kui terve 2015. aasta jooksul kokku, vahendab Financial Times.

Selle aasta esimese 8 kuuga on suurimad investeerimispangad maksud 9,79 miljardit dollarit (8,8 miljardit eurot) trahvideks ja kohtuväliste kokkulepete saavutamiseks.

Terve eelmise aasta jooksul tuli suurimatel investeerimispankadel välja käia 10,36 miljardit dollarit (9,3 miljardit eurot).

Trahvisummad ei ole aga jõudnud veel lähedale 2014. ja 213. aasta numbritele, kui suurematel investeerimispankadel tuli välja käia vastavalt 58,25  miljardit dollarit (52 miljardit eurot) ja 29,8 miljardit dollarit (26,7 miljardit eurot).

10 suurima investeerimispanga hulka kuuluvad: Deutsche Bank, Credit Suisse, UBS, HSBC, Barclays, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley,Citigroup,WellsFargo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles