LHV plaanib endised Danske pensioni-fondid ühendada tuleva aasta keskel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Pank
LHV Pank Foto: Peeter Langovits

LHV Varahalduse hinnangul võib varavalitseja pensionifondide ühendamine eelnevalt Danske Capitalile kuulunud pensionifondidega aset leida järgmisel aastal, ilmselt kas mai- või septembrikuus

«Alates Danske Capitali ostmise plaani avaldamisest 29. jaanuaril oleme öelnud, et kavas on sarnase investeerimisstrateegiaga pensionifondid tulevikus ühendada, »  ütles LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja BNS-ile.

Ta märkis, et pensionifondide puhul eeldas see alustuseks fondivalitsejate ühendamist, mis jõustus juuli lõpus. «Arvestades vahepeal muutuvat investeerimisfondide seadust, on teise samba fondide ühendamine realistlik kas mais või septembris 2017, » ütles Oja.

LHV on parajasti ühendamas endaga ka Danske Investi väiksemaid fonde, nii näiteks jõustus eelmisel nädalal Uus Euroopa fondi ja LHV Maailma Aktsiad fondi ühinemine. «Selle tulemusena said Danske Invest Uus Euroopa Fondi osakuomanikud, kes ei soovinud fondist eelnevalt lahkuda, LHV Maailma Aktsiad Fondi osakuomanikeks, » ütles Oja.

Ta märkis, et selliste fondide ühinemine on kiirem seetõttu, et seadusandlikud protsessid on veidi leebemad. «Nende eurofondide ühendamist sai alustada ka nii, et fondivalitsejad olid erinevad, ses mõttes oli too protsess kiirem," ütles LHV Varahalduse juht.

Selle aasta kevadel omandas LHV Varahaldus ainuosaluse Danske Capital AS-is, makstes aktsiate eest 10,9 miljonit eurot. Kahe äriühingu ühendamine jõustus 28. juulil, firma jätkab LHV Varahaldus nime all. AS LHV Varahaldus valitseb ühinemise järgselt kaheksat kohustuslikku ning kolme vabatahtlikku pensionifondi.

Danske Capital AS valitses kolme kohustuslikku pensionifondi ning kahte vabatahtlikku pensionifondi. Danske Capital AS-i valitsetavate pensionivarade maht oli müügilepingu sõlmimise ajal 235,8 miljonit eurot ning Danske kohustuslikes pensionifondides oli üle 43 000 aktiivse kliendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles