Elektrilevi investeerib Tartu Lemmatsi alajaama 1,4 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
alajaam
alajaam Foto: Mihekl Maripuu

Elektrilevi allkirjastas ehitajaga lepingu Tartu Lemmatsi piirkonnaalajaama uuendamiseks; alajaama uuendamise kogumaksumus on 1,4 miljonit eurot.

Lemmatsi alajaam on Tartumaa elektrivõrgu oluline sõlmpunkt, mida läbib aastas rohkem kui 53 gigavatt-tundi elektrienergiat. Lemmatsi alajaam varustab elektriga 4483 majapidamist ja ettevõtet Tartu Ränilinna, Maarjamõisa, Tammelinna, Variku linnaosades ja Ülenurme vallas, aga ka Tartu Ülikooli haiglaid, kliinikuid, instituute ja Lõunakeskust, teatas Elektrilevi.

Alajaama rekonstrueerimisel ehitatakse uus alajaama hoone, paigaldatakse uus 10-kilovoldine jaotusseade, võimsam trafo ja elektrivõrgu ohutust suurendavad maaühendusvoolude kompenseerimiseseadmed.

"Uus võimsam trafo võimaldab ühendada elektrivõrku uusi liitujaid. Lõunakeskuse lähistel Tartu perspektiivses arengupiirkonnas paikneva alajaama uuendustööde järel on elektrivõrk piirkonna arengut soosiv," rääkis alajaama uuendamisest Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres.

Osaliselt on alajaama uuendamisega juba alustatud. 2012. aastal vahetati välja üks alajaama trafodest ja 2013. aastal uuendati 35-kilovoldine jaotusseade. Äsja allkirjastatud lepingu tulemusena valmib alajaama rekonstrueerimise viimane etapp.

Alajaama uuendustöid teostab Leonhard Weiss Energy AS ning tööde valmimise tähtaeg on järgmise aasta oktoobris.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis enam kui 30 võrguettevõtte seas. Ettevõte toob elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud Läänemaal, Viimsis ja Narvas. Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles