Sandor Liive: kogemuse side vanusega on ilmselge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive.
Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles Postimehe arvamusliidrite lõunal, et mida vanem inimene, seda enam kogemus loeb, seetõttu on näiteks nende organisatsioonis töötajate keskmine vanus üsna kõrge.

Ma olen sellele arusaamisele jõudnud tegelikult juba varem – mida vanemaks sa saad, seda rohkem saad aru, et kogemus loeb. Selle side vanusega on ilmselge.

Eks see, kuidas eakat töötajat hinnatakse, on igas organisatsioonis erinev, aga näiteks meie organisatsioonis on keskmine vanus üsna kõrge.

See, milliseks kujuneb tulevikus pensionisüsteem, saab Lääne-Euroopas olema väga suur diskussioon. Ülle Madise ettekandes väljaöeldu on julge ennustus, kuid kui vaadata reaalselt, millised on demograafilised trendid, siis tegelikult ei oska keegi praegu täpselt öelda, mis edasi saab.

Kui võtame näiteks Hiina, siis selle majandus ja eelarve on positiivsed tänu sellele, et pensionisüsteemi ei ole. Ja eks maailmas on veel neid riike, kus polegi vanaduspensioni. Aga ma ei usu, et see on parim võimalik lahendus, pealegi pole läänemaailm praegu valmis sellest kõva häälega rääkima.

Aga kõik peaksid selleks küll valmis olema, et töötada tuleb tulevikus oluliselt kauem, kui me praegu arvame.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles