Nendel erialadel töötab kõige enam kõrge enesehinnanguga inimesi

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokad.
Kokad. Foto: TORU YAMANAKA/AFP

Maailmas on erialasid, kus kõrge enesehinnanguga töötajate osakaal on üllatavalt kõrge. 

Payscale´i tehtud uuringust selgus, et 74% erakokkadest, 72% tegevjuhtidest ja 65% disaineritest hindavad oma töösaavutusi väga kõrgelt ning peavad end teistest paremaks. Kokku uuriti rohkem kui 380 000 töötajat, 480 erialalt, vahendab Marketwatch.

Uuringu tulemused lubavad üldistada, et iga neljas töötaja, olenemata ametikohast, usub end teistest paremini töötavat. Põhjust kõrgeks enesehinnanguks annab ka palk: 56% töötajatest, kelle aastapalk on suurem kui 200 000 dollarit, usuvad, et on parema töösooritusega kui kolleegid, kes samu tööülesandeid täidavad. Võrdluseks võib välja tuua, et aastas kuni 25 000 dollarit teenivate töötajate hulgas on ennast teisteks paremaks pidavaid töötajaid vaid kolm protsenti.

Kindlasti on paljudel hästi teenivatel inimestel õigus nii arvata ning teatud situatsioonides on kõrgest enesehinnangust pigem abigi. Enesekindlus kolme kõige olulisema iseloomuomaduse hulgas, mida tööandjad töötajas näha soovivad.

Siiski on paljud töötajad tunnistanud, et ülienesekindlate inimeste seltskonnas on raske viibida.

Kõige kõrgema enesehinnanguga töötajate esiviisik:

Erakokad

Tegevjuhid

Disainerid

Lilleseadjad

Baarmenid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles