Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik külastab järgmisel nädalal Eestit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström. Foto: AFP/SCANPIX

Järgmise nädala reedel külastab Eestit Euroopa Komisjoni väliskaubandusvolinik Cecilia Malmström, kes kohtub muuhulgas peaminister Taavi Rõivasega, kohtumisel on kõne all ka Euroopa Liidu ja USA vahelise vabakaubandusleppe (TTIP) kõnelused.

Malmström kohtub Eestis lisaks Rõivasele välisminister Marina Kaljurannaga ning Eesti, Läti, Leedu ja Poola parlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide juhtidega, selgub voliniku päevakavast.

Rõivas ja Malmström arutavad kohtumisel praeguste andmete kohaselt TTIP-i kõneluste hetkeseisu ning olukorda Ukrainas, ütles valitsuse meedianõunik valitsuskommunikatsiooni direktori ülesannetes Helin Vaher BNS-ile.

Ettevõtlusminister Liisa Oviiriga kaubandusvolinik aga ei kohtu.

«Minister Oviir ja volinik Malmström ei saa 9. septembril Tallinnas kohtuda minister Oviiri Singapuri-visiidi tõttu,» ütles visiiti koordineeriva Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi kohusetäitja Paavo Palk BNS-ile.

Sel teisipäeval ütles Prantsusmaa asekaubandusminister Matthias Fekl, et Prantsusmaa taotleb septembris Euroopa Komisjonilt Euroopa Liidu ja USA vahelise vabakaubandusleppe kõneluste peatamist.

Saksa majandusminister ja asekantsler Sigmar Gabriel ütles pühapäeval, et tema hinnangul on kõnelused nurjunud. Malmström ütles esmaspäeval, et kõnelused nurjunud ei ole ning eesmärk on nendega jõuda aasta lõpuks nii kaugele, kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles