Esimesel septembril lähevad hoogsalt kaubaks kommid ja kirjatarbed

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komm
Komm Foto: Mihkel Maripuu

Esimesel septembril lähevad paljud vanemad raamatupoodi viimaseid puuduvaid koolitarbeid ostma. Lapsed tuletavad aga meelde kommipoodi.

Lisaks aktusele jõuavad paljud koolilapsed esimesel septembril ka koos vanematega poodi.  «Põhjus on selles, et esimesel septembril on traditsiooniline klassijuhataja tund, kus õpetaja kordab uuesti üle, mida eesoleval kooliaastal koolitarvetest vaja läheb. Tihti selgub, et paljudel lastel on ikka midagi ununenud ja ostmata jäänud. Esimesel septembril saab enamik õpilasi oma uued õpikud kätte, millele on tarvis osta õiges mõõdus kattekiled ja paberid,» märkis Apollo ostu- ja turundusjuht Eha Pank.

Lõviosa koolikaupu ostetakse ära augustis, kuna aga midagi on ikka puudu ja see selgub just esimesel koolipäeval, on raamatupoes sagimist palju.

«Täna läheb kaubaks jäätist ja kommi, šokolaadipliiatseid ja martsipanist aabitsaid,» märkis Rapla Kommipoe müüja Rimma Võsu.

Tema kinnitusel on esimesest kuni kolmanda klassini lapsed väga pidulikult riides ja tuletavad kindlasti ka kommipoodi meelde. Nii et reklaami pole eraldi vaja teha. «Lahtise jäätise ostmine on täna tunduvalt suurem, kommikarpidel ka. See kestab ehk päevakese-kaks ja siis on kõik maha rahunenud»

Apollo tegi seevastu terve augusti müügikampaaniat ja laiendas koolitarvete valikut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles