Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte paneb Paldiskist käima veel teisegi laevaliini

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DSDF

Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte DFDS sõlmis oma pikaajalise koostööpartneriga OÜ Navirail lepingu Paldiski ja Hanko vahelise kauba- ja reisijateveo laevaliini ülevõtmiseks. Eesti ja Soome vahelist liini hakkab opereerima DFDS-i Eesti üksus.

Täna allkirjastatud lepingu järgi hakkab Paldiski ja Lõuna-Soomes asuva Hanko vaheline kauba- ja reisijateveo laevaliin edaspidi olema osaks DFDS-i Baltikumi liinivõrgust. Lepingu kohaselt hakkab DFDS rentima praegu liini teenindavat Ro-pax tüüpi laeva «Sailor» jätkates selle opereerimist Eesti meeskonnaga Eesti lipu all ning praegust süsteemi muutmata.

«Meil on olnud Naviraili põhiomaniku Merktransiga tihe dialoog ja koostöö peaaegu kümme aastat. Varem on nad laevu DFDS-ilt rentinud ning 2011. aastal omandasime neilt Baltikumi ja Skandinaavia liini, mis tegeleb kauba- ja reisijateveoga Kapellskäri ja Paldiski vahel. Sellest liinist on tänaseks saanud meie kaubaveo klientidele tähtis magistraaltee Põhja-Baltikumist Rootsi,» ütles Anders Refsgaard, DFDS-i asepresident ja Baltikumi äriüksuse juhataja.

«Tänu Paldiski-Hanko liini ülevõtmise lepingule oleme tänaseks jõudnud uue ja tähtsa verstapostini. Teise liini lisamine Paldiskisse annab silmnähtavad eelised meie klientidele ja hulga sünergiaid DFDS-ile,» selgitas Refsgaard.

«See laevaliin sobib meile suurepäraselt, sest valdav osa liini klientidest on juba praegu DFDS-i kliendid. Me kavatseme jätkata Naviraili senise süsteemiga, mis on väga jätkusuutlik ning klientide poolt hinnatud. Lisaks usume, et kliendid saavad kasu võimalusest ühendada see teenus meie teiste liinide ja teenustega. See aitab kindlustada liinile eduka tuleviku,» sõnas ta.

Liin lisatakse Baltikumi äriüksusesse ning seda hakkab juhtima DFDS-i Eesti üksuse liinidirektor Peeter Ojasaar.

Lepinguosalised on otsustasid tehingu üksikasju mitte avaldada. Tehing vajab jõustumiseks Konkurentsiameti heakskiitu.

DFDS on Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. Ettevõte tähistab tänavu oma 150. juubelit. DFDS Eesti tütarfirma kuulub DFDS kontserni ning teenindab Paldiski-Kapellskäri liini kuue väljumisega nädalas mõlemal suunal. Paldiski-Kapellskäri liini teenindab parvlaev Liverpool Seaways.

Paldiski-Kapellskäri liin on sobiv valik autoga reisijale, kes soovib kiiremat ülesõitu või sõita Rootsi või Norrasse Stockholmi tihedat liiklust läbimata. Ülesõit kestab kümme tundi. Liverpool Seaways parvlaeval on 276 kajutikohta ja 36 istesalongi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles