Aasia rikkaim mees: keskklassi kuuluvad inimesed on miljonäridest õnnelikumad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alibaba asutaja Jack Ma rõõmustab ettevõtte eduka IPO üle New Yorgi börsil.
Alibaba asutaja Jack Ma rõõmustab ettevõtte eduka IPO üle New Yorgi börsil. Foto: Mark Lennihan / AP

Hiina internetikaubamaja Alibaba asutaja Jack Ma sõnul elavad keskklassi kuuluvad inimesed kõige õnnelikumat elu, kirjutab Tech in Asia.

Hiljutisel ettevõttesisesel üritusel jagas Ma oma mõtteid jõukuse ja õnne seotuse teemadel.

«Kõige õnnelikumad inimesed Hiinas on need, kes teenivad 3000-6000 USA dollarit kuus. Nad saavad endale osta väikese maja, auto ning perekonda üleval pidada,» selgitas Ma.

«Mitte miski pole suurem õnn, see on õnnelik elu,» ütles Ma, kelle varanduse väärtuseks hindab Bloomberg ligi 35 miljardit dollarit.

Maailmas rikkuselt kuueteistkümnes inimene väitis oma töötajatele, et jõukas olemine ei ole nii meeldiv kui see võib väljastpoolt paista.

«Pärast paari miljoni teenimist hakkavad probleemid kuhjuma,» väitis Ma.

Aasia rikkaim inimene on ka varem sarnaste väljaütlemistega silma paistnud. Mullu ühes Hiina televisioonisaates esinedes tunnistas ta, et tema elu kõige õnnelikum periood jäi aega, mil ta töötas õpetajana ning teenis vähem kui 15 dollarit kuus.

«Mida rohkem sul on raha, seda hõivatum sa oled,» kurtis Ma toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles