Neli isikuomadust, mis aitavad majanduslikku edu saavutada

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nick Ansell/PA Wire/Press Association Images

Kui sa tunned, et ei suuda oma rahaasju hallata, võib probleem olla isikuomadustes.
 

Vaid väike osa ühiskonnast suudab ennast majanduslikult nii hästi kindlustada, et ootamatud suuremad kulutused neid majanduslikus mõttes jalust ei niida. 62 protsendil ameeriklastest ei ole piisavalt raha, võlgu võtmata tulla toime ootamatute kulutustega, olgu see 500 dollarit autoremondi eest või 400 dollarit ettenägematuteks tervisekulutusteks, vahendab Time.

60 protsendil ameeriklastest ei ole säästetud isegi nii palju raha, et kolm kuud ilma töötamata toime tulla. See olukord näitab, et inimesed ei oska säästa. Kuid neid, kellel on see õnnestunud, on õnnistatud teatud isikuomadustega.

Visadus

Majanduslikult kindlustatud inimesed on oma tegemistes visad ja suudavad end eesmärkide vallutamiseks motiveerida ja tagant kihutada. See tähendab rasket tööd, aga see on ainus võimalus, kuidas karjäärialaselt edeneda. Oluline on suuta hetkelistest soovidest üle olla ning mõelda ette tulevikuvajadustele, sealhulgas maksta arved õigel ajal, vältida võlgu ja majanduslikus mõttes riske maandada.

Emotsionaalne kontroll

Emotsioonid mängivad suurt rolli selles, kuidas inimesed oma rahaga ümber käivad. Majanduslikult kindlustatud inimesed suudavad ära hoida lühiajalisi ostuimpulsse, sest teavad, et pikemas perspektiivis need kasu ei too. See omadus on väga oluline, kui on tahtmine majanduslikku kindlustatust saavutada.

Enesekindlus

Raha säästa oskavad inimesed teavad, et nad suudavad oma finantse kontrollida, sest nad on enesekindlad. Nad oskavad riske hinnata, ei torma rahalisi äkkotsuseid tegema ning orienteeritud säästmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles