Turistid pagevad terrorismiohu eest Türgist Hispaaniasse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giidid ootavad turiste Madriidi peaväljaku ääres.
Giidid ootavad turiste Madriidi peaväljaku ääres. Foto: SUSANA VERA/REUTERS

Vahemere-äärsete riikide majandusele avaldab terrorismioht suurt mõju, enim on sellest võitnud Hispaania - riiki külastavate välisturistide arv on selle aasta esimese seitsme kuuga üle kümnendiku võrra mullusest suurem.

Selle aasta algusest juuli lõpuni on Hispaaniat külastanud 42,4 miljonit välisturisti, mis tähistab 11,1 protsenti rohkem, kui mullu sama perioodiga, vahendab Financial Times. 

Välisturistide hulgas arvukaim rühm olid britid, kelle hulk aastaga kasvas 15,3 protsenti. Seitsme kuuga külastas Hispaaniat 10,1 miljonit britti. Küll aga ei ole see võrreldav nende brittide numbritega, kes samal perioodil on külastanud Iirimaad, Portugali või Ameerika mandritele jäävaid riike (v.a USA).

Üks maailma suurimaid reisikorraldajaid, Tui on samuti kinnitanud, et klientide nõudlus Hispaania reiside vastu on kasvanud, kuna kardetakse poliitilist ebakindlust, mis võib täna kaasneda Türki, Tuneesiasse, Egiptusesse või ka Prantsusmaale reisimisega.

Türgit tabas senisest suurim välisturistide arvu langus juba juunikuus, enne saatuslikku riigipöördekatset. Nädal pärast Nice'i terrorirünnakut langes Prantsuse Riviera külastajate arv kolmandiku võrra.

Egiptust külastavate välisturistide arv langes selle aasta esimeses kvartalis võrreldes mullusega 46 protsenti. Kuigi Tuneesiat tabas samal perioodil 18,7-protsendiline langus, järgnes see mullusele 25-protsendilisele langusele.

Vaata graafikult, kuidas on välisturistide arv viimase aasta jooksul Hispaanias kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles