Tim Cook müüs 36 miljoni dollari eest Apple´i aktsiaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Cook
Tim Cook Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS

Apple´i tegevjuht Tim Cook on hiljuti rahaks teinud 36 miljoni dollari väärtuses aktsiaid, mis talle viis aastat tagasi tööle asudes ettevõtte poolt määrati, kirjutab Wall Street Journal USA väärtpaberite ja börsitehingute komisjoni (SEC) andmetele toetudes.

Nimelt anti 2011. aastal Steve Jobsi asemikuks nimetatud Cookile ametisse määramisel boonusena hiiglaslik aktsiapakk, mille väärtus küündis toona üle 370 miljoni dollari. Täpsemalt sai Cook miljon aktsiat, mis pärast 2014. aasta 7-1 splitti on võrdne seitsme miljoni aktsiaga. Esialgse plaani järgi pidi ta esimese poole aktsiapakist kätte saama alles tänavu, kuid paar aastat tagasi muudeti seda plaani ning Cook sai osa aktsiaid varem kätte ning osa boonusena määratud aktsiaid seoti Apple´i tulemustega.

Cooki esitatud andmete järgi on ta tänavu enda käsutusse saanud 1,26 miljonit Apple´i aktsiat, mille väärtus ületab praegu 135 miljonit dollarit. Umbes neljandiku neist tegi ta ka hiljaaegu rahaks, 71 miljoni dollari väärtuses aktsiaid läks aga maksude katmiseks. Ülejäänud aktsiad jättis ta enda kätte.

Nendest 1,26 miljonist aktsiast sai Cook 980 000 aktsiat lihtsalt selle eest, et on viis aastat ettevõtte eesotsas püsinud, 280 000 aktsiat aga tänu sellele, et Apple´i aktsia hinna kasv on viimasel kolmel aastal silmad ette teinud kahele kolmandikule USA 500 suurimate börsifirmade aktsiatest.

2011. aastal boonusena määratud aktsiapaki ülejäänud osad saab Cook järk-järgult enda kätte 2021. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles