Ametiühing kurjustab Sandor Liivega palga pärast

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. Foto: Toomas Huik

Narva Energia Ametiühingu esimees Vladimir Aleksejev avaldab Eesti Energia juhatuse esimehele Sandor Liivele saadetud kirjas pahameelt selle üle, et kontserni juhid võtsid endale voli Postimehele kinnitada, et ettevõttes palkasid ei tõsteta.

«Te püüate endale võtta volitused otsustada ühepoolselt tuhandete Eesti Energia töötajate jaoks eluliselt oluliste küsimuste üle,» seisab kirjas.

Aleksejev tõdeb saadetud kirjas, et töösuhteid ei reguleeri Eesti Energia kontsernis mitte ainult seadused, vaid ka kollektiivleping ning see käib ka palgatingimuste kohta.

Aleksejevi sõnutsi näitab kontserni juhtkonna avaldus, et Eesti Energia jaoks on mõiste «sotsiaalne dialoog» vaid sõnakõlks ning firma juhte ei huvita töötajate enamuse arvamus absoluutselt.

«Kinnitame, et ametiühingu jaoks on Narva Elektrijaamade töötajate palgatõusu küsimus koos kontserni teistesse ettevõtetesse üle viidavate töötajate garantiide küsimusega prioriteet number üks. Tööandja väiksemadki diktaadikatsed toovad kaasa ainult konflikti,» seisab kirjas.

Aleksejev taunis juhtkonna ajakirjandusele tehtud avaldust, sest Eesti Energia Narva Elektrijaamadega läbirääkimisi alustades lepiti kokku, et  läbirääkimiste kulgu ning tulemusi läbirääkimiste ajal massiteabevahendites ei kommenteerita. Ametiühingu on sellest kinni pidanud, samal ajal, kui ettevõtte juhtkond võtab endale voli esineda  vastutustundetute ja provokatiivsete avaldustega. Kui selline asi peaks veel korduma, ei pea ka ametiühing enam kokkuleppest kinni, kinnitab Aleksejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles