Bondora loobus Brexiti tõttu Ühendkuningriiki laienemise plaanist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bondora asutaja Pärtel Tomberg
Bondora asutaja Pärtel Tomberg Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ühisrahastuslaene vahendav Bondora AS on seoses Brexitiga loobunud Ühendkuningriiki (UK) laienemise plaanist, kirjutab Bloomberg.

«UK-s on pärast referendumit täielik ebakindlus, nii et sinna investeerimine on muutunud väga raskeks. UK turg pole regulatiivsest vaatenurgast enam konkurentsivõimeline,» ütles firma juht Pärtel Tomberg, vahendab BNS.

Bondora on loobunud UK-s litsentsi taotlemisest ja ei kavatse ka enam oma peakorterit Londonisse viia, sõnas Tomberg.

Ettevõte võib nüüd valida peakorteri asukohaks Berliini, kuna sealsed regulaatorid on Tombergi hinnangul innovatiivsust soodustamas.

Bondora on eelmise kapitalikaasamise ringi järgselt heas olukorras ja keskendub nüüd kasumlikkuse hoidmisele, ütles Tomberg.

«See aasta on ettevõtte fookus suunatud väljapoole, kuidas rohkem investoreid saada. Lisaks tahame liikuda uutesse riikidesse. Praegu vaatame ainult eurotsooni riike, mis on vähemalt sama suure turuga kui Soome, seega võimalike riike on umbes kaheksa,» ütles Tomberg jaanuaris BNSile.

Bondora AS konsolideeritud käive kasvas mullu 70 protsenti 2,5 miljoni euroni; ettevõtte puhaskahjum kasvas aga 58 protsenti 1,9 miljoni euroni, juhatuse hinnangul oli selle põhjus tööjõukulude ja turunduskulude kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles