Eestis tuntud pitsat müüv frantsiisikett plaanib Soome laieneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pizzakiosk.
Pizzakiosk. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

OÜ Pizzakiosk tegeleb üle-Eestilise frantsiisiketi arendamisega, firma kaubamärki kannab praeguseks 28 kioskit, plaanis on tegevust alustada ka Soomes.

«Meie oleme frantsiisiketi omanikud, frantsiisivõtjaid on eelmisel aastal juurde tulnud, sel aastal ei ole neid nii palju juurde tulnud, natuke on see kasv pidurdunud,» ütles ettevõtte juht Kurre Ehrnsten BNS-ile. Tänavu on lisandunud Tartu Ujula tänava ja Jõgeva Aia tänava Pizzakiosk.

«Lihtsam on laiendada nii, et leida tublisid ettevõtjaid, kes rajavad uue Pizzakioski meie kaubamärgi all ja meie teadmiste ja oskustega,» märkis ta.

Eestis tegutseb praegu 28 Pizzakioskit. «Nendest ainult kaks tükki on meie omad, Paide ja Mäeküla, ülejäänud on tublid frantsiisiettevõtjad, kes iseseisvalt meie juhendamisel töötavad,» ütles Ehrnsten.

Ettevõtte 2015. aasta käive oli 382 000 eurot, kasvades aastaga 84,6 protsenti. «See aasta kasvab käive aeglasemalt kui eelmisel aastal, täpselt ei oska prognoosida,» sõnas Ehrnsten. Kindlasti on käibekasvu protsent aga kahekohaline, kinnitas ta.

«Pizzakiosk OÜ tütarettevõte Pizzakioski Finland Oy Ab planeeritud tegevuse alustamine on 2016. aastal,» seisab ettevõtte majandusaasta aruandes. «Tütarettevõte on loodud Soome, aga tegevust pole alustatud veel,» märkis firma juht.

«On kahte liiki pitsasid - õhukesed Itaalia omad ja pannipitsad, mis on Ameerika stiilis. Meie teeme ainult Ameerika stiilis pitsasid,» kirjeldas Ehrnsten. Tema sõnul on firma eesmärk arendada Eesti pitsakultuuri ja pigem teha teiste pitsakohtadega koostööd, kui konkureerida. «Meil ei ole konkurente, meil on kolleegid,» ütles ta.

OÜ Pizzakiosk mullune kasum oli 50 000 eurot, ettevõttes töötas keskmiselt 4 inimest ja tööjõukulud olid 66 000 eurot.

Firma maksab 2015. aasta eest 40 000 eurot dividende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles