Nordea: saime Eestis läbi aegade parima tulemuse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank, Tallinn
Nordea Pank, Tallinn Foto: Toomas Huik

Põhjamaade finantskontserni kuuluv Nordea Eesti teatas, et saavutas eelmisel aastal läbi aegade parima tulemuse.


Pank lõpetas aasta ligi 25 miljoni euro suuruse kasumiga. Tulud kasvasid võrreldes tunamullusega 24 protsenti ning tegevuskasum suurenes 26 protsenti 41 miljoni euroni, mis on Nordea Eesti läbi aegade parim finantstulemus.

Panga tulud on aastaga kasvanud tänu sellele, et järjest suurem hulk kliente on valinud Nordea Eesti oma kodupangaks. Hüppeliselt ehk 160 protsenti kasvas aastaga eraklientide investeerimistoodete maht. Kahaneval laenuturul suutis Nordea Eesti oma müüki kasvatada - panga laenuportfell suurenes korporatiivpanganduses 6 protsenti ning eraisikute panganduses 4 protsenti.

Nordea Eesti klientide hoiused moodustasid detsembri lõpus ligi 762 miljonit eurot. Panga laenuportfell oli samal ajal 2,8 miljardit eurot. Laenukahjum moodustas detsembris laenuportfellist 0,6 protsenti, mis on turu keskmisest väiksem näitaja.

Nordea Eesti varade maht oli detsembri lõpus 3,1 miljardit eurot. Sellega on Nordea Eesti pangandusturu kolmas pank.

Nordea Liising (Nordea Finance Estonia) lõpetas eelmise aasta 4,4 miljoni euro suuruse kasumiga. Detsembri lõpus ulatus liisinguportfelli väärtus 405 miljoni euroni ning selle turuosa oli kasvanud 21,5 protsendile. Nordea Liising oli uusmüügi kogumahult teist aastat järjest Eesti suurim uute liisingukrediitide pakkuja.

Nordea Pensionid (Nordea Life & Pensions) jätkas eelmisel aastal kiiret kasvu, olles finantsinspektsiooni andmetel uute klientide arvult pensioni II samba müügis turul teisel ja III pensionisamba müügis esimesel kohal. Kogu kliendibaas kasvas enam kui 60 protsenti.

Detsembri lõpu seisuga oli Nordea pangal 149 768 klienti, 21 kontorit ja 544 töötajat. Pank oli väljastanud 85 959 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 93 606.

Sarnaselt Nordea Eestiga lõpetas Nordea Grupp 2010. aasta tugeva tulemusega - tegevuskasum kasvas 18 protsenti. «Nordea kasvustrateegia tulemuseks on järjekordselt edukas kvartal. Tegevuskasum saavutas rekordtaseme ja kogutulu ületas eelmise kvartali läbi aegade parima tulemuse,» ütles Nordea Grupi president ja tegevjuht Christian Clausen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles