Jabur põhjendus: miks Leedu teravili Egiptusele ei sobi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakoristus Leedus
Viljakoristus Leedus Foto: 15min.lt

Egiptus on avaldanud soovi osta Venemaa, Ukraina, Leedu ja Läti teravilja, kuid Leedu teravili on parema kvaliteediga, kui Egiptus seda soovib.

«Leedu vili on veidi kõrgema kvaliteediga kui on Egiptuse nõuded. Samuti ei ole Leedul tippkvaliteediga vilja ja söödateravilja,» selgitas Leedu teraviljafirma Agrokoncerno Grudai tegevjuht Karolis Simas, miks Egiptuse vilja importimise otsus Leedu viljaeksporti siiski ei mõjuta.

Kuid Egiptuse otsus võib Leedule kasuks tulla pikemas perpektiivis, sest see võimaldab järgmisel aastal kasvatada niisugust vilja nagu Egiptus soovib.

Bloomberg News kirjutas pühapäeval, et Egiptus on keelanud nisuimpordi riikidest, kus esineb tungaltera, ja on soovitanud vilja importida Venemaalt, Ukrainast, Lätist ja Leedust.

Leedu teraviljasaak jääb mullusest 15-20 protsenti väiksemaks, mullu oli see 6,5 miljonit tonni. Leedu ekspordib oma teravilja üldiselt Iraani, Põhja-Aafrikasse ja Lääne-Euroopasse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles