Swedbank langetas Eesti majanduse kasvuprognoosi 1,5 protsendile (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Mertsina
Tõnu Mertsina Foto: Toomas Huik

Swedbank langetas tänavuse majanduskasvu prognoosi 0,5 protsendipunkti võrra 1,5 protsendile, järgmise aasta hinnangu jättis pank muutmata.

Tänavu peaks majandus Swedbanki hinnangul kasvama 1,5 protsenti ja järgmisel aastal 2,5 protsenti. Järgmise aasta sisemajanduse koguprodukti (SKP) reaalkasvuks hindab pank 2,7 protsenti, vahendab BNS.

«Meie kaubanduspartnerite impordinõudlus paraneb ning suurendab ettevõtete ekspordivõimalusi,» rääkis Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina esmaspäeval uue majandusprognoosi Swedbank Economic Outlook tutvustusel.

Ta märkis ka, et intressimäärad on jätkuvalt madalal ja soodustavad investeeringuid. Palgakasv püsib lähiaastatel tema sõnul kiire, ent majapidamiste ostujõu kasvu aeglustumine siiski pidurdab tarbimist.

Käesolevaks aastaks ootab pank -0,1-protsendilist inflsatsiooni. Järgmisel aastal peaks aga tarbijahinnad taas tõusule pöörduma ning Swedbank ootab inflatsiooniks 2,5 protsenti, 2018. aastaks 2 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles