Käibemaksukohustuslase numbri saamine muutub automaatseks

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarbija.ee

Maksu- ja tolliamet sõlmis ühispakkujatega Cybernetica ja Icefire lepingu käibemaksukohustuslase registreerimisega seotud funktsionaalsuste arendamiseks, mille abil saab käibemaksukohustuslasena registreerimise ja kustutamise avaldusi esitada elektroonselt e-maksuametis/e-tollis. Uus süsteem peaks olema kasutamiseks valmis järgmise aasta kevadel.

Igal kuul registreeritakse käibemaksukohustuslaste registrisse (KMKR) ligi 800 isikut. Uus e-teenus muudab käibemaksukohustuslaseks registreerimise usaldusväärse maksumaksja jaoks senisest lihtsamaks ja menetluse kiiremaks, sest registreerimise aluseks olev automaatne riskide hindamine on tehtud juba enne avalduse esitamist.

«See tähendab, et korras maksuajalooga ettevõtjale kuvatakse käibemaksukohustuslase number ekraanile kohe pärast soovitava registreerimiskuupäeva märkimist ja avalduse esitamist,» selgitas maksu- ja tolliameti maksukorralduse talituse juhataja Monika Jõesaar pressiteates.

«Vajame küll infot ettevõtjatelt, kes esmakordselt ettevõtlusega alustavad, aga selle edastamine käib samuti mugavalt elektroonses keskkonnas,» lisas Jõesaar. Suhtlus alustavate ettevõtjatega on oluline ka selleks, et uued maksumaksjad saaksid juba registreerimisel vajaliku info maksude deklareerimiseks ja tasumiseks.

Elektroonne käibemaksukohustuslaseks registreerimine tähendab klientidele ka kulude kokkuhoidu, sest väheneb vajadus külastada maksu- ja tolliameti bürood ning oluliselt väheneb KMKR numbri ooteaeg.

Uue süsteemi arendust rahastatakse 400 000 euroga Euroopa Regionaalarengu Fondist, projekti kogumaksumus on 543 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles