Ehitaja: TJA Järveküla kooli ehitusplokkides vigu ei tuvastanud

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praagi hulk Rae valla Järveküla kooli konstruktsioonis pole veel teada.
Praagi hulk Rae valla Järveküla kooli konstruktsioonis pole veel teada. Foto: Tairo Lutter

Kevadel Nordeconi palvel algatatud Tehnilise Järelevalve Ameti menetlus seoses tarnitud ehitusplokkide küsitava kvaliteediga lõpetati 25. juulil sanktsioonideta ehitajale ja ehitisele. Kogu Järveküla kooli kompleks valmib oktoobris.

«Kogu kompleks on katuse all, aga jätkame ehitustöödega hoone kolmekorruselises osas, kuhu tuleb põhikooli osa koos aula, söökla ja ujulaga,» ütles ASi Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink pressiteates, lisades, et kogu kompleks valmib okroobris.

Vingi sõnul on kevadel tõstatunud küsimärgid seoses Nordeconile tarnitud probleemsete ehitusplokkidega kõrvaldatud ning koolimaja on ehitatud kvaliteetselt ja kõiki nõudeid täites: «Ma kinnitan omalt poolt veel kord, et ebakvaliteetset tööd kooli ehitusel tehtud ei ole ja seinte kandevõime on igal juhul tagatud – seda on kinnitanud ka kõik teostatud uurimised,» rääkis Vink. «Tehnilise Järelevalve Amet viis Nordeconi palvel läbi turujärelevalvemenetluse. Tehti hulgaliselt katsetusi ning 25. juulil lõpetas TJA järelevalvemenetluse nii ehitaja kui ka ehitise jaoks ilma märkuste ja piiranguteta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles