Avies taastas lennuloa ja jätkab tegevust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuamet otsustas 1. aprillil peatada pankrotis kodumaise lennufirma Aviesi tegevusloa vähemalt kuueks kuuks.
Lennuamet otsustas 1. aprillil peatada pankrotis kodumaise lennufirma Aviesi tegevusloa vähemalt kuueks kuuks. Foto: Liis Treimann

Pankrotistunud lennufirma Avies AS taastas pärast nelja kuud lennuettevõtja sertifikaati (AOC) ning kavatseb järk-järgult alustada äri- ja tšarterlendude pakkumise ning lennualaste ekspertteadmiste müügiga välismaale.

«Eks me praegu võtame rahulikult ja seame atra. Kahjud ja ümberkorraldused on lennuloa kaotamise tõttu olnud palju suuremad kui me kunagi arvasime,» ütles Aviesi juhatuse liige Allan Soll BNS-ile, lisades, et firma on nelja kuu jooksul koondanud 30 töötajat. «Praegu on meie tiim veidi alla 10 inimese.»

Samas tõi Soll välja, et nelja kuu jooksul on nad kohtunud lennuki liisingfirmade ja endiste koostööpartneritega. «On olnud aega asju ümber kaaluda. Kui käib pidev töö, siis ei ole aega järele mõelda. Uuele rajale minnes proovime vanu vigu mitte kaasa võtta.»

Küsimuse peale, kas ja kuidas kavatseb ettevõte uuesti jalad alla saada, vastas Soll, et Avies on uute väljakutsete ees. «Ma ei soovi väga detailseks praegu minna, aga meil on mõningaid plaane,» rääkis ta ning tõi näidetena välja keskendumise äri- ja tšarterlendude pakkumisele ning ekspertteadmiste müügile välismaale.

Lisaks avaldas Soll lootust, et peagi lõpeb edukalt ka Aviesi pankrotiprotsess.

Eesti lennuamet peatas aprillis Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi lendava Aviesi lennuettevõtja sertifikaadi, mille tõttu ei tohi ettevõte pakkuda enne puuduste kõrvaldamist lennuteenust.

Lennuameti peadirektor Kristjan Telve ütles toona, et Aviesi järelevalve on toimunud juba pikemat aega, mullu oktoobris toimus viimane suurem järelevalve, mille tulemusel avastatud 90 puudusest oli Aviesel siiamaani likvideerimata 47.

Harju maakohus kuulutas möödunud aasta 26. juunil välja Aviesi pankroti ja nimetas ettevõtte pankrotihalduriks Veli Kraavi. Aviesi pankrotti nõudsid Rootsi ettevõtted Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB. Võlausaldajate esimesel kohtumisel otsustati, et ettevõtet siiski ei likvideerita ja ettevõte jätkab oma tööd.

Möödunud aasta juuli keskpaiga seisuga olid Aviese võlad suurusjärgus 8,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles