Tööjõumakse laekus seitsme kuuga 6,9 protsenti rohkem kui aasta tagasi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet kogus seitsme kuuga maksudena 4,36 miljardit eurot
Maksu- ja tolliamet kogus seitsme kuuga maksudena 4,36 miljardit eurot Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Rahandusministeeriumi andmetel laekus riigile seitsme kuuga tulusid 5,06 miljardit eurot ehk 412,9 miljoni euro võrra (8,9 protsenti) rohkem kui eelmise aasta juuli lõpuks.

Tööjõumakse – sotsiaalmaksu, töötuskindlustusmakseid ja üksikisiku tulumaksu, millest suurem osa kantakse üle omavalitsustele – laekus seitsme kuuga 2,35 miljardit eurot, mida on mullu sama ajaga võrreldes 6,9 protsenti rohkem. Tööjõumaksude head laekumist toetab jätkuvalt kiire palkade kasv, kuigi palgasaajate arv on languses.  

Maksu- ja tolliamet kogus seitsme kuuga maksudena 4,36 miljardit eurot, mis on 7,2 protsenti ehk 291,7 miljonit eurot rohkem kui mullu samal ajal. Maksutuludest suurimate tululiikidena tasuti sotsiaalmaksu 1,49 miljardit eurot (aastane kasv 6,9 protsenti), käibemaksu 1,11 miljardit eurot (aastane kasv 2,6 protsenti) ning aktsiise 558,1 miljonit eurot (aastane kasv 12,9 protsenti). Edasiantavaid makse laekus kokku 740,9 miljonit eurot, mida on 6,8 protsenti rohkem kui möödunud aastal sama ajaga.

Keskvalitsuse eelarve puudujääk ulatus 59 miljoni euroni ja sotsiaalkindlustusfondidel 25,2 miljoni euroni, samal ajal kohalike omavalitsuste eelarved kokku olid 153,2 miljoni euro ulatuses ülejäägis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles