Leedu toidufirma skandaal on pannud USA importijaid Eesti poole vaatama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu külmutatud toodete firma Judex.
Leedu külmutatud toodete firma Judex. Foto: Julius Kalinskas

Leedu külmutatud toiduainete firmaga Judex ning Leedu toidu- ja veterinaarametiga seotud skandaal on mõjutanud Leedu toiduainete eksporti USAsse ning sundinud USA sissevedajaid tarnima Lätist ja Eestist, ütles USA toiduainete impordifirma Food Deport International Angela Kavak, kirjutab Lietuvos Rytas.

«Vestlesin täna ühe Portlandi impordifirmaga. Selle esindajad olid varem kavandanud toiduainete ostmist Leedust, kuid nüüd on läinud Eestisse. Teine klient Sacramentos otsustas Leedu kalakombinaadi asemel teha tehingu Läti firmaga. California ja Oregoni firmad pöördusid samuti Lätti. Minagi võtsin ühenduse Läti kalakombinaadiga Salas Zivis ja tahan tooteid osta sealt, mitte Leedust,» ütles Kavak, vahendab BNS.

Leedus on algatatud kaks uurimist, mis peavad selgitama, kas toidu- ja veterinaarameti töötajad on muutnud Judexi toodete uurimise tulemusi ja kas parlamendiliige Petras Grazulis on püüdnud ameti tööd mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles