Medvedev utsitab riigifirmasid innovatsioonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev
Venemaa president Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Kuna Medvedevi plaanid Venemaad moderniseerida ei paista kuidagi täituvat, ähvardab president edaspidi lahti lasta riigifirmade juhid, kes innovaatiliste toodete väljatöötamise kallal piisavalt vaeva ei näe.

Presidendi sõnul valitseb riigis soovimatus leida innovaatilisi lahendusi ning see on põhjuseks, miks idanaabrite juures luuakse väga vähe konkurentsivõimelisi kõrgtehnoloogilisi tooteid. «Riigifirmad peavad kogu turule eeskujuks olema ja mõtlema juba homse peale,» vahendab The Moscow News Medvedevi sõnu.

Venemaa riigiettevõtted lõikavad Medvedevi hinnangul endiselt kasu minevikust. Kõige suuremad süüdlased on kütusefirma Rosneft, energiaettevõte MRSK, laevandusettevõte Sovkomflot ning Aeroflot.

Presidendi nõunik Arkadi Dvorkovitš sõnas aga esmaspäeval, et 60 protsenti Venemaa riigifirmadest ei suuda vajalikke innovatsiooniprogramme koostada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles