Danske: DNB ja Nordea ühinemise tõi tihe konkurents

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki peakontor Riias.
Danske Banki peakontor Riias. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Eesti Danske Banki üksuse hinnangul tõi konkurentide DNB ja Nordea otsuse enda äritegevus Baltikumis ühendada tihe konkurentsisituatsioon.

«Kliendikäitumise, tehnoloogia ja majanduse arengutest lähtuvalt muutub ka pangandusturg ning sellega peavad kohanema ka turuosalised. Balti pangandusturg on konkurentsitihe ning kõik turuosalised valivad oma tee,» ütles Danske Banki Balti panganduse juht Ivar Pae BNS-ile.

Ta märkis, et nii on Danske Bank näiteks Baltimaades keskendunud kohalike ja rahvusvaheliste äriklientide teenindamisele ning ettevõtete võtmeisikutele privaatpanganduse teenuse pakkumisele.

Eelmise aasta septembris teatas Danske börsile, et müüb enda Läti ja Leedu jaepangandusüksused Swedbankile. Eesti üksust Swedbank ei ostnud, kuna omas Eestis juba liiga suurt turuosa. Lisaks müüs Danske aasta alguses enda pensionifondid LHV-le.

Nordea ja DNB pangad teatasid neljapäeval, et ühendavad enda äritegevuse Eestis, Lätis ja Leedus, luues uue ühendpanga, kus mõlemal kontsernil on võrdne hääleõigus, ent erinev osalus.

Nordeal ja DNB-l on ühendatud pangas võrdne hääleõigus, kuid erinev osaluse suurus, mis peegeldab ühisesse panka tehtava panuse suhtelist väärtust tehingu lõpule viimise hetkel. Tehing sõltub regulaatorite heakskiidust ja tingimustest ning plaanitakse lõpuni viia 2017. aasta teises kvartalis. Kuni kõikide vajalike kinnituste saamiseni tegutsevad mõlemad pangad eraldi.

Pankade teatel sobivad Nordea ja DNB äritegevused Balti riikides suurepäraselt kokku ja täiendavad üksteist. Nordea on saavutanud hea positsiooni suurettevõtete segmendis, samas kui DNB on tugev väike- ja keskmise suurusega ettevõtete segmendis, märkisid osapooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles