Rehe: pankade ühinemine suurendab nende väärtust turul

Liina Kanarbik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Danske panga tegejuht Aivar Rehe
Endine Danske panga tegejuht Aivar Rehe Foto: Tairo Lutter / Postimees

Endise Danske panga juhi Aivar Rehe sõnul kindlustab Nordea ja DNB panga ühinemine Põhjamaade suurbrändide Eesti turule jäämist.

Rehe sõnul on kahe Balti üksuse ühendamine positiivne, sest ühinedes pankade mõjukus ja roll kasvab. «DNB ja Nordea ühinedes saab 1+1 võrduma kolm, sest pankade väärtus turul kasvab,» kommenteerib ühinemist Rehe.

Eesti kliendi vaatenurgast on pankade ühinemise puhul negatiivseks aspektiks vaid ühe laenupakkuja vähenemine. «Minu kui kliendi jaoks väheneb nüüd valik laenu võtmisel,» lausub Rehe. 

Pankade seisukohalt saab ühinedes aga kapitali ümber jagada ning kuludelt kokku hoida. «Näiteks IT või finantssektori kulutustelt saab säästa ning see loob vundamendi veel efektiivsemaks tegutsemiseks finantssektoris,» nendib Rehe. Ta lisab, et Nordea ja DNB panga ühinemisel on Swedbankil ja SEB pangal veel üks tõsiselt võetav konkurent juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles