Finantsinspektsioon pole Nordealt ja DNB-lt liitmistaotlust saanud

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kurgpõld
Andres Kurgpõld Foto: Peeter Langovits

Baltikumis oma ärid liitvad Nordea ja DNB on finantsinspektsioonile oma tegevusplaani küll tutvustanud, kuid konkreetset taotlust veel esitanud pole.

«Eesti turul hakkaks tegutsema Baltikumi suuruselt teine pank, kelle omanikeks on Põhjala kaks suurt finantsgruppi. Kindlasti elavdab ja mõjutab see siinset konkurentsisituatsiooni,» ütles finantsinspektsiooni juhatuse liige Andres Kurgpõld.«Oluliseks kujuneb uue panga loomisel kapitalibaasi piisavus ja finantstugevus, samuti peavad olulise osaluse omanikud ja panga juhid vastama seadusest tulenevatele nõuetele. Olulise osaluse menetlus kestab maksimaalselt 90 tööpäeva alates kõikide dokumentide esitamisest. Järelevalvelised menetlused viiakse läbi koostöös euroala pangajärelevalve SSMiga (Single Supervisory Mechanism). Uue Euroopa panga loomine Eestisse on meile kindlasti positiivne väljakutse.»

Taotlust äride liitmise kohta finantsinspektsioonile veel esitatud ei ole, küll aga on pangad tutvustanud oma tegevusplaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles