Aasta kõige õnnelikum päev elavdab reisiäri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike, õhk ja vesi, need me sõbrad kolmekesi
Päike, õhk ja vesi, need me sõbrad kolmekesi Foto: SCANPIX

Briti psühholoogide arvates oli eile aasta kõige õnnelikum päev. Uudis võib näida küll üllatavana, kuna alles räägiti aasta depressiivseimast päevast, kuid kuulakem asjatundjad ära.

Õnne toob nimelt tuppa ja põue aasta esimene palgapäev (mis oli Suurbritannias eile esmaspäeval), vahendab Daily Mail. Lisaks teeb õnnelikuks aasta peamise pereürituse, milleks on suvine ühispuhkus, planeerimine, mida britid tavatsevad just praegu teha.

Puhkuse planeerimine väljendub reisibüroode tulemustes. Nagu näitab eelmise aasta briti reisiäri statistika, oli mullu kõige rohkem reisioste just jaanuari lõpus ja veebruari alguses.

Kuid tagasi õnnetunde juurde.

«Meil kõigil on aastas keskmiselt kümme õnnelikku päeva, kuid ükski neist pole õnnelikum, kui 31. jaanuar,» kergitab katet uudselt teadusavastuselt Manchesteri Ülikooli vanempsühholoog David Holmes.

Ja ta põhjendab: «Sel esmaspäevasel päeval läheme me kõik tööle uue võimsusega, mida toetab elevus pangaarvele jõudnud aasta esimesest palgast ja teadmine eesolevast peamisest pereüritusest – suvisest ühispuhkusest,» lubab psühholoog kõigil tujutõusus kindel olla.

Tuletagem siinkohal meelde, et 17. jaanuarit nimetas briti meedia samuti ühele analüütikule toetudes aasta kõige depressiivseimaks päevaks (i. k Blue Monday), kuna selleks ajaks tuleb hakata maksma järelmaksu ja krediitkaardiga ostetud jõulukinkide eest, samuti on ilm endiselt niru ning päevad lühikesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles